Reiki    (Universele levensenergie)

 

Reiki is een japans woord. Het duidt op de energie aan (KI), die alles wat leeft in stand houdt. Het is ook de naam van de geneeswijze die erop is gericht die energie in een mensenlichaam in balans te brengen.

Door Reiki wordt het vermogen van het lichaam zichzelf te genezen opnieuw ontwikkeld. Het herstelt de harmonie tussen lichaam en geest, heft blokkages op en bevordert volledige ontspanning. Reiki heeft geen bijwerkingen.

Reiki is een vorm van energietherapie. Het gaat om de overdracht van energie door handen op het lichaam te leggen.

Onderzoeken tonen aan dat Reiki vele aandoeningen emotionele toestanden kan behandelen en pijn verminderen. Blokkades in je energiebanen? Een reiki-healer maakt nu deze energieblokkades ongedaan, door extra energie door je lichaam te laten stromen.

Bij Reiki worden zowel lichaam als geest als één geheel beschouwd wanneer het op onze genezing aankomt.

Belangrijk bij Reiki is ongetwijfeld dat hier niet met persoonlijke energie wordt gewerkt. De reiki-meester haalt de nodige energie uit de kosmos, en laat die vervolgens door zijn lichaam stromen. In onze handpalmen zijn subchakra's aanwezig, openingen waarlangs deze energie naar ons zelf of eventueel naar anderen kan doorstromen. Deze doorgegeven energie kan zowel een voedende als een harmoniserende werking hebben zowel op zowel onze energiebanen (meridianen) als op onze chakra's. Het doorgeven van deze extra energie kan zowel door handoplegging, als op afstand gebeuren. De doorgegeven energie  zou een positieve invloed uitoefenen op disharmonieën in ieder deel van ons lichaam. Reiki zou ook een harmoniserende invloed hebben op alles waar energie aan de basis ligt. Dat is zowel het geval bij mensen als bij dieren, planten, objecten als situaties.

 

Seichem    

 

Seichem is het leren werken met de 4 elementen : aarde, water, vuur en lucht.

De  elementen zijn energetische stralen, die uit de kosmos komen. Ze zijn een oneindige bron van liefde. De stralen hebben invloed op alle zijnsvormen. Alles wat is, wordt hier door gevormd. Het zijn grote vormgevers.

Ze beïnvloeden niet alleen de mens maar ook dieren, planten, mineralen en natuurelementen. Iedere straal beïnvloedt de mens in zijn geheel.

Toch heeft iedere straal zijn specifieke invloed.

 Reiki en Sophi-El zijn vrouwelijke energieën.

Sakara en Angeliclight zijn mannelijke energieën. 

Als de healer een goede balans heeft kan hij werken met deze energieën.

 

Reiki is verbonden met het element Aarde. Deze energie voelt zowel koud als warm aan, net als de oppervlakte van onze planeet. Reiki helpt ook met het openen van je basischakra. Zo heeft Reiki het vermogen in zich, mensen te openen naar de moeilijkheden in hun leven. Wie zijn zijn problemen durft aan te kijken, heeft ze al half opgelost. Reiki werkt op alle niveaus: geestelijk lichamelijk en emotioneel.

Sakara is verbonden met het element Vuur. Sakara brengt een regenboog van beschermend licht die de aura omringt. Sakara werkt in de aura en reinigt de chakra's. Het brandt door blokkades heen, en transformeert deze. Sakara voelt aan als kleine elektrische impulsen die door je handen gaan.

Sohpi-El is verbonden met het element Water. Het is zowel zacht als doortastend zoals het water zelf. De energie voelt aan als koude energie.

Sohpi-El nodigt je uit naar binnen te gaan. Te luisteren naar je innerlijke, waardoor je inzicht krijgt. Sophi-El nodigt je uit om je te openen.

Angeliclight is een tweevoudige straal, die bestaat uit het element Lucht en het gebied van de Engelen en je Hogere Zelf. Het is een veel ijlere energie dan  bv. Sakara. Angeliclight voelt veel zachter, milder aan. Dankzij Angeliclight kan het healingseffect effectiever samenwerken met de

Engelen en het Hogere Zelf van de persoon die behandeld wordt.

 

 

Seichem is het leren werken m de 4 elementen : aarde, water, vuur en lucht.